PODRŠKA TRUMPA: Naoružavanje nastavnika za sprečavanje pucnjava u školama

pištolj, oružje

Nakon dana u kojem su učenici prosvjedovali zbog neučinkovitosti vlasti u kontroli oružja, američki predsjednik Trump nakon susreta s obiteljima žrtava predlaže naoružavanje nastavnika.

Izvješće: Media servis

Dan su u Americi obilježili prosvjedni izlasci učenika s nastave zbog nepoduzimanja koraka kako bi se spriječile brojne pucnjave u školama u SAD-u. Stotinjak učenika iz škole u kojoj je ubijeno 17 učenika razgovaralo je sa zakonodavcima na Floridi i pritiskalo ih da poduzmu korake, da se smanji dostupnost oružja.

Prozivali su ih i za uzimanje novca o lobija proizvođača oružja. Njihovu reakciju nakon pucnjave nazvali su jadnom i slabom. Za to vrijeme Trump se sastao s obiteljima posljednje i ranijih pucnjava u školama. Otac jedne od žrtava Andrew Pollack:

“Nema smisla, popravite to. Trebali smo to srediti nakon jedne pucnjave i ja sam ljut. Ja svoju kćer više neću vidjeti. Sada ju posjećujem na nekom groblju na Floridi.”

Koliko su neumoljivi političari i snažni lobiji govori i Trumpov prijedlog koji je iznio pred žrtvama o naoružavanju nastavnika.

“Ovo bi bilo samo za ljude koji su dobri u rukovanju s oružjem. Oružje bi bilo prikriveno i prošli bi posebnu obuku, i bili bi tamo tako pa ne bi bilo zone bez oružja. Zone bez oružja manijacima su pozivnica za napad.”

Roditelji žrtava upozorili su ga da još oružja ne rješava problem. Trump je dan ranije naredio zabranu dodataka za puške, koje pomažu u rafalnoj paljbi i to šest mjeseci od pucnjave u Las Vegasu gdje su korišteni zloglasni dodaci.

Komentiraj