POČINJE RASPLET U HDZ-U: Podržavam Plenkovića za predsjednika – s njim ću raditi na razvoju HDZ-a

davor ivo stier

Europarlamentarac Davor Ivo Stier, istaknuti HDZ-ovac, koji je već i ranije bio suprotstavljen Karamarku, sadaje  javno podržao kolegu Andreja Plenkovića, koji je potvrdio da će se, ako budu raspisani unutarstranački izbori, kandidirati za predsjednika stranke.

“Podržavam Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a i s njim ću raditi na razvoju HDZ-a u smjeru moderne demokršćanske stranke. HDZ treba lidera kojem hrvatski građani mogu vjerovati te kojega će izabrati za premijera”, objavio je Stier na Facebooku, te time otvoreno podržao Plenkovića za idućeg kandidata za predsjednika HDZ-a.

Podsjećamo, europarlamentarci iz redova HDZ-a, Dubravka Šuica, Ivana Maletić, Andrej Plenković i Davor Ivo Stier, uputili su svojevremeno saborskim kolegama iz stranke otvoreno pismo vezano uz aktualne političke događaje.

Europarlamentarci su poručili kako zajedno trebaju preuzeti političku odgovornost za Hrvatsku, jer je vjerodostojnost HDZ-a pred iskušenjem.

Istaknuli su da je stabilnost Vlade ključna za oporavak gospodarstva. A baš je oporavak gospodarstva bio glavni prioritet u programu za osiguranje boljitka građana Hrvatske. Zato treba osnažiti

pozitivne trendove i iskoristiti povoljne okolnosti na financijskim tržištima, jer će iduća godina biti jedna od najzahtjevnijih u povijesti države, rekli su HDZ-ovi europarlamentarci.

Interes države, Vlade i stranke ispred je interesa bilo kojega pojedinca, a upravo je u interesu države njezina stabilnost i funkcionalnost, a ne rušenje Vlade koju je HDZ formirao.