POČELO SUĐENJE ŠKARI: Poznati boksač i nekadašnji zastupnik HDZ-a optužen za silovanje – tvrdi da nije kriv

Na sudu u Velikoj Gorici počelo je suđenje našem poznatom boksaču i nekadašnjem HDZ-ovom zastupniku i čelniku Autokluba Siget zbog silovanja po članku 153. stavku 1 Kaznenog zakona.

Sutkinja Nataša Brleković postupak je zatvorila za javnost nakon zahtjeva tužiteljice, s obzirom na to da je o kaznenim djelima silovanja i spolnog uznemiravanja. 

Škaro je na sud stigao u pratnji odvjetnika Krešimira Krsnika i još dvoje odvjetnika. Nijekao je krivnju. Njegovi odvjetnici predložili su da sud ponovo ispita žrtvu, o čemu će sud naknadno odlučiti.

Suđenje se nastavlja u studenom.

Valja podsjetiti kako je prijavu protiv Škare za podnijela liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je početkom kolovoza 2019. godine seksualno napastovao u prostorijama autokluba. Prijeti mu kazna zatvora od jedne do pet godina.

O optužnici je u priopćenju DORH-a rečeno:

U priopćenju DORH-a se navodi:

“Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podiglo je optužnicu protiv 60-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela spolnog uznemiravanja iz članka 156. stavak 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela silovanja iz članka 153. stavak 1. svezi članka 152. stavak 1. KZ-a. (28. 11. 2019.).

Okrivljenog 60-godišnjaka tereti se da je tijekom lipnja 2019. godine i do 9. kolovoza 2019. počinio navedena kaznena djela na štetu zaposlenice”.

Komentiraj