POČELO JE: Maras na pressici pokazao vrata HRT-ovoj ekipi, a potom se ispričao

Gordan Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a, prvi je pokazao čvrstu ruku pridržavajući se odluke stranke o bojkotu HRT-a, pa je njihovoj ekipi pokazao vrata.

Valja podsjetiti kako je trideset udruga civilnog društva izvijestilo da do novinarskog prosvjeda koji će se održati 2. ožujka 2019. pod nazivom “Novinarstvo ne damo!” neće sudjelovati u programu HRT-a pojavljivanjem u HRT-ovom studiju ni davanjem izjava, a sve u znak podrške tuženim novinarima i medijima.

Pridružili su im se Amsterdamska koalicija, SDP, stranka Možemo, Radnička Fronta, SDSS, START Dalije Orešković, Marko Vučetić…

“Nije do vas osobno, ja se ispričavam, ali priključili smo se bojkotu HRT-a. Mi smo se jednostavno priključili akciji HND-a koja traje do subote 02. ožujka, do tada ne dajemo izjave za HRT. Time protestiramo protiv, po nama, najgoreg javnog servisa u Europi”, rekao je Maras ekipi koja je došla s HRT-a.

Rekao je i kako HRT nisu zvali na pressicu, koju zagrebački SDP održava uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine na temu “Nalazi li se Grad Zagreb pred blokadom i kako se Grad Zagreb odnosi prema svojoj imovini”.

A budući su se javili mnogi koji su to nazvali cezurom, Maras se brzo ispričao:

Pogriješio sam danas postupkom prema novinaru HRT-a. Unaprijed sam mu se ispričao, ali moja reakcija nije bila primjerena. Iako nisu bili pozvani na pressicu trebao sam to ignorirati. Oni nisu odgovorni za cenzuru na HRT i nadam se da će prihvatiti ovu moju ispriku”, napisao je na Twitteru.

 

Komentiraj