POČELI RADOVI: Ide Radnička u punom profilu do Domovinskog mosta

domovinski most

Jutros su počeli radovi na trećoj etapi rekonstrukcije Radničke ceste. Riječ je o nastavku projekta širenja Radničke i spoja do Domovinskog mosta čime će ta prometnica postati novi reprezentativni ulaz u grad.

U ovoj etapi izgradit će se nadvožnjak iznad željezničke pruge. Vrijednost radova je 50 milijuna kuna.

“Ovdje ćemo za deset mjeseci otvoriti puni profil Radničke ceste. U međuvremenu projektiramo podvožnjak Žitnjak-Petruševac tako da bi do svibnja iduće godine mogli dovršti i jedno i drugo. Puni profil Radničke do podvožnjaka Žitnjak-Petruševac, isporojektiran podvožnjak i do petog mjeseca iduće godine pustiti puni profil Radničke”, rekao je gradonačelnik Bandić.

Riječ je o složenom poslu, pojašnjava Milan Kralj iz Viadukta: “Znači radit će se dva nadvožnjaka cestovna i ejdan nadvožnjak u sredini koji će danas-sutra biti za lakošinsko vozilo ili za tramvaj”, naglasio je.

Ta pruga, prema ranijim najavama, trebala bi tramvajem spojiti centar Zagreba s novim terminalnom Zračne luke i dalje s Velikom Goricom. Gradonačelnik je rekao da bi radovi počeli i ranije, ali su rješavali imovinsko pravne odnose.

“Nismo mogli krenuti raditi dok nismo papire sredili i javno se zahvaljujem građanima na strpljenju da to još nismo probili i na razumijevanju se zahvaljujem Kaptolu koji nam je izišao u susret nešto slično kao kod nogometnog kampa”, rekao je gradonačelnik.

Ova investicija osim za Grad, imat će velik značaj i za stanovnike tog područja, očekuje Dragan Vučić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Peščenica Žitnjak: “Rekonstrukcijom Radničke ceste u punom profilu i spajanjem na Domovinski most, kao što vidite, riješit ćemo se ovih velikih gužvi, a i ono što je najbitnije podići će se razina prometne sigurnosti. I onda ono što dalje nosi ovakva prometnica, a to je izgradnja poslovnih subjekata s jedne i s druge strane i mogućnost zapošljavanja”, poručio je.

Prema najavama, promet Radničkom tijekom radova odvijat će se nesmetano.

Komentiraj