POČELI POTRESI: Cijeli HSP AS Međimurske županije vraća se u HSP

Goran Rohaček
Goran Rohaček

Kako pravaštvo ne bi nestalo s međimurske političke scene, svi dosadašnji članovi županijskog HSP-a dr. Ante Starčević svoj politički rad odlučili su nastaviti u najstarijoj hrvatskoj političkoj stranci, Hrvatskoj stranci prava – kaže se u priopćenju koje potpisuje Goran Rohaček, povjerenik HSP-a za Međimursku županiju.

U priopćenju, koje prenosimo, se navodi:

“Za ovu odluku međimurskih pravaša mnoštvo je razloga. HSP dr. Ante Starčević s vremenom je postala samo ‘podružnica HDZ-a’ što svakako nije u pravaškom duhu. Čelnici ove stranke podlegli su isključivo sinekurama, foteljama i pozicijama što se također kosi sa pravaškim načelima.

Odnos stranačkog vodstva prema pravašima sjeverozapadne Hrvatske u najmanju je ruku maćehinski, što dokazuje i činjenica da jedino u našoj III. Izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima za 8. saziv Hrvatskog sabora HSP AS nije imao svoga predstavnika na listi ‘Domoljubne koalicije’.

U  Hrvatsku stranku prava se vraćamo jer smo analizirali postojeće političko i gospodarsko stanje u Domovini, a ovim putem najavljujemo zajednički izlazak većine nacionalnih pravaških i demokršćanskih političkih stranaka na parlamentarne izbore za 9. saziv Hrvatskog sabora u koaliciji simboličnog naziva ‘Pomak’.”

 

Komentiraj