POBJEGAO OSUĐENIK: Dobio 7 godina za silovanje maloljetnice (15) u Zadru – i nestao

Nedavno je osuđen na sedam godina zatvora za grupno silovanje, nasilje i ucjene nad 15-godišnjakinjom u Zadru, ali je pobjegao.

Kako javlja Zadarski.hr, Županijski sud u Zadru je ovog tjedna raspisao tjeralicu za mladićem.

“Svih šestero okrivljenika se branilo sa slobode, a prvookrivljenik nije došao na objavu presude. S obzirom na to da mu je izrečena kazna preko pet godina zatvora onda mu je po zakonu obvezno određivanje istražnog zatvora.

On je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina te je doneseno rješenje o određivanju istražnog zatvora koji je obligatoran. Sud je dao nalog policiji da ga dovede u prostorije zatvora u Zadru te smo izdali tjeralicu. Policija ga nije pronašla na njegovoj adresi, a kada ga pronađe, bit će priveden”, rekla je za Zadarski.hr Sandra Radanović, sutkinja koja je donijela presudu u tom postupku, ujedno glasnogovornica Županijskog suda u Zadru.

Podsjećamo kako je drugookrivljeni osuđen na dvije godine i šest mjeseci zatvorske kazne, trećeokrivljeni je dobio tri godine zatvora, a četvrtookrivljeni godinu dana zatvorske kazne. Uvjetna kazna izrečena je dvojici maloljetnika. Petooptuženi maloljetnik je osuđen na tri godine pridržaja maloljetničkog zatvora, dok je šestookrivljenom maloljetniku izrečena obaveza psihosocijalnog tretmana te sto sati rada za opće dobro.