POBJEDA HRVATSKE: Brekalo i Pašalić za 2:1 protiv Švicarske

Na na Kybunparku u St. Gallenu igrali su prijateljsku utakmicu Švicarska i Hrvatska.

Domaćini su bolje krenuli u utakmicu i imali priliku već u 8. minuti. Rodriguez se oslobodio Bradarića na desetak metara, ali puca ravno u Livakovića koji je siguran. u 23. minuti čista prilika za Švicarsku. Nakon što je Badelj dodao krivo loptu, Xhaka je u čistu priliku gurnuo Gavranovića koji izbija ispred Livakovića, ali naš vratar brani.

Onda u 31. minuti Gavranović zabija za 1:0. Xhaka je lijepo ubacio, Gavranović bježi Ćaleti-Caru i lijepo glavom zabija u sami kut. Livaković je nemoćan.

Brekalo je postigao sjajan zgoditak za izjednačenje

U 42. minuti je 1:1, a lijep zgoditak postiže Brekalo. Pašalić je dao Bradariću, on gura u srtedinu, a u punom trku Brekalo volejem zakucava za 1:1.

U nastavku, u 47. minuti Vargas je ubacio, a Bradarić u zadnji trenutak blokira udarac Lotombe.koji u istoj minuti šalje novi topovski udarac, ali Livaković brani.

U 56. Rog mijenja Kovačića, a Budimir ulazi umjesto Petkovića. Potom se desetak minuta igra od gola do gola, bez nekih prilika. I onda u 67. dobra akcija naših. Pašalić je odigrao do Budimira koji idealno daje na peterac, ulijeću Pašalić i Rog, a Pašalić zabija za 1:2.

U 71. prlika za domaćine. Jedvaj se okliznuo i izgubio loptu. Uzeo mu je Vargas koji ulazi u šesnaesterac, gađa bliži kut koji je Livaković pokrio.

Sastavi:

ŠVICARSKA: Omlin – Comert, Schar, Omeragić – Lotomba, Fernandes, Xhaka, Sow, Rodriguez – Gavranović, Mehmedi

HRVATSKA: Livaković – Uremović, Vida, Ćaleta Car, Melnjak – Badelj, Kovačić – D. Bradarić, Pašalić, Brekalo – Petković

Komentiraj