PLJAČKA INE: Šteta dosegnula milijardu kuna – čeka se odluka o istražnom zatvoru

Damir Škugor, uhićeni direktor trgovine prirodnog plina u Ini, danas bi trebao biti ispitan u Uskoku nakon čega će tužiteljstvo objaviti hoće li za njega i četvero uhićenih zbog malverzacija u trgovini plinom zatražiti istražni zatvor o čemu će odlučiti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Podsjetimo, u akciji koju su u subotnjim jutarnjim satima pokrenuli Uskok i policija na meti istražitelja uz Škugora su se našli predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Sve osim Damira Škugora već su ispitali Uskokovi istražitelji, a kod njega jučer nisu obavljene sve pretrage pa su nastavljene danas.

Danas se doznaje i kako je ta šteta zapravo dosegnula milijardu kuna, javlja HRT.

Osumnjičeni su, navodno, iskoristili stalni rast cijena plina na svjetskom tržištu. Tvrtka OMS Upravljanje navodno je kupovala plin po netržišno niskoj cijeni od Ine preko tvrtke Plinara istočne Slavonije, a onda ga u inozemstvu prodavala po višestruko većoj cijeni.

Zarađeni novac navodno su trošili na nekretnine, a najveći dio novca, kako se doznaje, završio je na računu oca Damira Škugora koji kao umirovljenik živi u Šibeniku.