PLJAČKA INA-e: Marija Ratkić ostaje preko vikenda u Remetincu

Ne smiruje se bura oko afere u Ini. Jedna od petero osumjičenih, Marija Ratkić još će najmanje dvije noći provesti u Remetincu jer Trgovački sud do kraja radnog vremena nije kroz sudski registar proveo odluku Skupštine Plinare istočne Slavonije kojom umjesto Ratkić na vodeću poziciju dolazi Mario Naglić.

Izvor: Media servis

U međuvremenu je isključena iz HDZ-a- Damir Škugor, jedan od glavnih aktera afere s pljačkom plina u Ini isključen je iz članstva HDZ-a, odlučio je sud časti zagrebačkog HDZ-a. U Nadzornom odboru INA-e i Skupštini Plinare istočna Slavonija zamijenio ga je Andrej Dmitrović.

A oporba i dalje traži smjenu Vlade. Premijer Andrej Plenković ističe da čitava oporba nastoji aferu zalijepiti HDZ-u i stabilnu Vladu destabilizirati, ali naglašava kako im to neće uspjeti.

“Cijelo vrijeme jedino što ih spaja je mržnja prema HDZ-u. To sad više nije nikakva politička utakmica, to je doslovno mržnja. Ja to vidim godinama. Žele sad tu mržnju transferirati na građane. Međutim, mi imamo povjerenje građana. Dva puta smo pobjedili na izborima. Sad će biti punih šest godina na obnašamo vlast.”

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin je najavio da će ujedinjena oporba u utorak u Saboru održati zajedničku sjednicu svih oporbenih klubova i najaviti inicijative i akcije.

“Ne, ne mrzimo HDZ, ali HDZ mrzi Hrvatsku. Jer da ju voli, da je Hrvatska toj stranci doista na duši, onda ne bi Hrvatskoj HDZ radio sve što radi ove godine. Ovo je samo zadnja kap koja je prelila čašu. Bilo željezo u okolici Karlovca ili milijarda kuna iz INA-e, kad god se pojavi prilika, netko iz te političke stranke će ju zgrabiti i maznuti nešto što HDZ-u i HDZ-ovcima ne pripada.”

Aferu u INA-i komentirala je i Sandra Benčić iz Kluba Zeleno-lijevog bloka.

“Kako je moguće da tvrtka s jednim polu-zaposlenim mogla zadovoljiti te uvjete. Tražimo da se to ispita. Smatramo da je to isto odgovornost Vlade, jer tko predlaže, a onda Sabor izglasava predsjednika Upravnog vijeća HERE i njene članove. Vlada RH na čelu s Andrejem Plenkovićem. Politička odgovornost postoji na mnogo razina da ono što slušamo u medijima, da oni nemaju ništa s tim, je uvreda svim građanima RH.”