PLENKOVIĆ ŽESTOKO PO MILANOVIĆU: Pogledajte kakve mu je sve “krasote” nanizao

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi u Varaždinu odakle je žestoko udario po predsjedniku Zoranu Milanoviću.

“Jučer sam slučajno nakon dugo vremena slušao Milanovića. On stvarno ima puno vremena i do detalja prati nastupe mene i saborskih zastupnika. Ima to vremena detaljno pratiti, njegova je lijenost nadopunjena s namjerom da ne potpiše Zakon o izbornim jedinicama u roku ne samo presedan… Dok je bio premijer, 13 puta je Josipović potpisao zakone u roku manjem od 8 dana. U našem mandatu bilo je četiri ili pet situacija, zadnja u lipnju kad je Sabor 28. 6. donio Zakon o socijalnoj skrbi koji je stupio na snagu 1. 7., to mu nije bio problem”, naveo je Plenković, kako javlja N1, i nastavio:

“Sabor je htio da zakon stupi na snagu 1. listopada jer je Ustavni sud ukinuo raniji zakon sa 1. listopadom. Zakonodavac je htio da ne bude pravnog vakuuma i da novi zakon stupi na snagu kad stari prestane važiti. Zakon je prošao dva čitanja u Saboru. Ako je mogao potpisivati dva zakona tad, laže da je sad to problem. Ulovio se bilance, optužio našu vladu da smo najgori u EU-u. Nije mogao izabrati ljepšu temu za mene kao premijera. Dobio je izbore zahvaljujući Ivi Sanaderu. Postao je predsjednikom ponajviše zahvaljujući Miroslavu Škori čija je kandidatura bila kula od karata, medijski stvorena, simpatičan pjevač, malo domoljublja, malo opstrukcija unutar dijela HDZ-a…

Imao je proruske stavove. Otišao u UN i nije spomenuo Ukrajinu u govoru, kao da teme nema. Koronu je usporedio s karijesom. I sad radi potez koji ima za cilj samo političku opstrukciju. Namjerna svejsna opstrukcija samo radi opstrukcije. Zakon će opet ići u Sabor, biti izglasan, ali to će trajati. Tu je zla namjera. Što se tiče bilance, u njegovom mandatu BDP je narastao za 880 eura, a u našem za više od 6.100 eura. U njegovom mandatu nisu htjeli raditi tune Učka, Pelješki most, za Schengen nisu napravili ništa, eurozonu ni spomenuli nisu… I onda on nama ima obraza govoriti o bilanci? Kontastantno relativizira sve što smo napravili. Iznenadilo me kako detaljno prati što radimo i kako bi sad htio kupiti bolju prošlost.

Tako treba gledati svjesnu namjeru da ne potpiše Zakon. Kolega vaš ga je pitao, on je odbio odgovoriti i proglasio ga suradnikom političara jer je bio u nekoj kampanji. Zamislite da sam to ja napravio? Imali bismo reakciju HND, pisma Međunarodnoj federaciji novinara, a ovdje nitko ništa.”