PLENKOVIĆ ZAPRIJETIO: Preporučam svima da vrate cijene jer imamo još puno arsenala u rukama

Pitanje konverzije kuna u eure već danima je glavna tema, a nakon što je vlada jučer donijela Zaključak o provedbi načela zabrane neopravdanog povećanja cijena – trgovci bi sada cijene trebali spustiti na razinu na kojoj su bile 31. prosinca.

Izvor: Media servis

Sve je još jednom danas prokomentirao premijer Andrej Plenković:

“Neće se oglušiti. Zaključak Vlade je jasan. Zadaće su dobile sve nadležne službe – od inspektorata, Porezne uprave, resora koji su tamo navedeni. Stvar je vrlo jasna.

Zakon o euru je predvidio da ono što je bilo u kunama X postane taj isti X u eurima, a ne nekakav XYZ. Svaki taj lov u mutnom u kojem nikakvi inputi nisu narasli od 31. prosinca do 2. siječnja je prevara potrošača i mi ćemo tome stati na kraj.

Imamo puno arsenala u svojim rukama i zato još jednom preporučam svima da vrate cijene.”

Ponovio je koliko toga je Vlada napravila za hrvatske građane i gospodarstvo te da nije normalno da sada to netko sve ugrozi.

“Pa onda je valjda okej da mi očekujemo od tih gospodarstvenika da budu minimum pošteni i budu fer prema svojim potrošačima. Vjerujte mi, brzo će reagirati i službe, ali i sile tržišta.

Ako se vidi da postoji neka koncertirana praksa, ili karteli, da budem precizan, gdje se eventualno dogovaraju cijene nauštrb potrošača – pa reagirat će Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.”