PLENKOVIĆ ZA YAMMAT FM: U prvi plan – smanjiti tenzije i polarizaciju u društvu

U samoj završnici kampanje za predstojeće parlamentarne izbore, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković gostovao je u Tjednom intervjuu tjedna na Yammat FM-u.

Izvor: Media servis

Petru Štefaniću otkrio je što ga u ovom mandatu najviše kopka.“Najveće razočaranje kad gledam kretanje u društvu je da sam krenuo 2016. kandidirati se za predsjednika HDZ-a, a to je da smanjim polarizaciju u društvu. Ta polarizacija je jako velika, naravno da Vlada to može smanjiti donekle ali ona je u određenoj mjeri nevjerojatna.

Mislim da je pretjerana, da je 2020. na neki način čak i umjetno stvorena. I ono što mi je najviše žao je to što nismo smanjili te tenzije i više se bavili temama budućnosti. To je definitivno nešto što mislim da u vremenu koje je pred nama treba staviti u prvi plan jer nije dobra prevelika isključivost i polariziranost u društvu.”

Jedna od gorućih dilema ona je o pravu glasa osobama koje su zaražene koronavirusom, jer prema objavljenim uputama Državnog izbornog povjerenstva, one ne mogu glasati. Predsjednik HDZ-a je ponovio kako je odluka na Državnom izbornom povjerenstvu te kako vjeruje da će se sve do izbora riješiti. Suočen s pitanjem o tome zašto izbori tijekom ljeta, vrućina i potencijalne zaraze, Plenković je branio svoju odluku:

“Evo recimo alternativa. Mi forsiramo i čekamo zadnji ustavni rok za izbore. To je 13. prosinca ove godine. To je zadnji ustavni rok. Imamo drugi veliki val. Znate li što se onda zbiva? Onda se, ono što je bez presedana situacija, produljuje mandat aktualnom sazivu Hrvatskog sabora. Ja recimo ne smatram da je to dobro, ja sam demokrat, ja sam odgovoran političar – ne želim dovoditi ni sebe, ni državu, ni društvo, ni građane da imamo bilo kakve okolnosti koje bi upućivale na to da mi idemo u nekakve ustavne krize, situacije bez presedana.”

Ostatak intervjua, u kojem se osim o politici razgovaralo i o najboljoj NBA momčadi te citiranju Edvarda Kardelja, poslušajte na linku: https://www.mixcloud.com/yammatFM_shows/tjedni-intervju-tjedna-andrej-plenković-02072020/

Komentiraj