PLENKOVIĆ VRATIO MILANOVIĆU: “Za razliku od njega, ja ne pijem, ja nisam ni išao u berbu”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković dao je izjavu za medije iz Splita, a govoreći o slovenskom pooštravanju kontrole granica, rekao je da to nije ugrožavanje Schengena, već kontrola unutar granica, što radi i Hrvatska.

“To neće ni na koji način ometati prelazak granice između Hrvatske i Slovenije”. Smatra da ga slovenski kolega nije trebao obavijestiti jer je, kako kaže, to kontrola njihovog unutarnjeg teritorija.

“Za razliku od njega, ja ne pijem, ja nisam ni išao u berbu”, odgovorio je predsjedniku Zoranu Milanoviću, koji je danas bio u diplomatskoj berbi.

Ponovio je da Hrvatska nije bila sprema na ulazak u Schengen u vrijeme njegove vlade 2015. godine i da tom problemu nisu pristupili odgovorno.

“Mi smo tom problemu pristupili za razliku od SDP-a koji nisu iskoristili sredstva, mi smo iskoristili tri puta više sredstava, ogromna sredstva su uložena da bismo dokazali da je Hrvatska spremna”, naglasio je premijer, a prenosi Dnevnik.hr. “Mi svi jako dobro znamo tko je šta radio u tom procesu”, kazao je. Oni koji su mislili ući 2016. godine, što nisu? Kako nisu uspjeli ako su imali sve uvjete?”, pitao se Plenković.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!