PLENKOVIĆ VRATIO MILANOVIĆU: Neke moje suradnike naziva bandom, onda mogu reći da je i on banda

Premijer Andrej Plenković komentirao je izjave predsjednika Zorana Milanovića, koji zaziva pad Vlade.

“Možda je alergija, možda je jugo, možda je neki drugi simptom ili fenomen kojim je opterećen. Nije on taj koji će određivati kakva će Vlada biti, tko će raditi koji posao niti kakvu će potporu imati. Vlada je stabilna, a to što on igra igru oporbe, to je izvan svih dosadašnjih praksi predsjednika Republike, rekao je Plenković.

“On naziva neke moje suradnike bandom, onda mogu i ja reći da je sigurno i on banda i sigurno i on laže”, rekao je Plenković, kako piše N1, dodavši da mu se čini da je haranga na Frku Petešića rezultat Milanovićeva djelovanja.

“Da mi takvog čovjeka ljudi koji ne rade ni 20 posto koliko on čereče po medijima, to ne dolazi u obzir. Čovjek je iz dijaspore, nema u Zagrebu nekretninu, jedino gdje ima nekretninu je obiteljska kuća u Salima na Dugom otoku i gdje će onda čovjek drugo, nego na svoju djedovinu? Tu nema nikakvog prekršaja”, rekao je Plenković.

“To ne da nije prekršaj, ne da je kazneno djelo, nego je sve po zakonu. On je iz dijaspore. Ovo je samo haranga i laži. Za njega nema prekršaja. To gdje je on prijavljen uopće nije bitno za to što je on dobio stan. Bitno je samo transformativni trenutak kada od službenika postaje predstojnik ureda čime dobiva pravo na to što ima sada”, rekao je Plenković.