PLENKOVIĆ TVRDI: Svatko tko želi može dobiti neki privremeni smještaj

I nakon sjednice Vlade premijer Andrej Plenković, u pratnji ministara Marića i Medveda, stao je pred novinare kako bi govorili o potresima u Baniji. Odnosno, o tome što jest i što će tek biti učinjeno.

Izvor: Merdia servis

Premijer je izvjestio javnost o sastanku na kojem se razgovaralo o privremenim objektima za ljude koji ne žele napustiti svoj domove. Riječ je o kontejnerima, kamp kućicama i mobilnim kućicama.

“Svatko tko želi dobiti privremeni neki privremeni smještaj, to može.

“Nije htio Plenković niti pokušati dati procjenu oko iznosa štete u Sisačko – moslavačkoj županiji, a o kritikama kako je Stožer trebao biti oformljen brže je rekao…

“Stožer Civilne zaštite postoji non stop, nevezano o katastrofi. U rok od sat vremena u centru Petrinje bilo je pola vlade i predsjednik, do navečer su bili svi”.Tvrdi premijer da je ovdje riječ o dojmu, pogrešnom naravno.

A ministar financija Zdravko Marić govorio je o oslobađanju plaćanja PDV-a na donacije.”Na robu i usluge koja se isporučuju na područja pogođena potresom za obveznike PDV-a neće se plaćati PDV.

Novčane donacije su uvijek oslobođene plaćanja PDV-a.”Ako je netko donirao krajem prosinca a podliježe pravilniku ima vremena do 20. siječnja to evidentirati. I neće morati platiti PDV, rekao je Marić.

Komentiraj