PLENKOVIĆ TVRDI: Ne znam tko je A. P. i ne znam odnose li se inicijali na mene

Nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a predsjednika HDZ-a Andrej Plenković komentirao je i slučaj Softwere. Podsjetimo, prema prepisci Gabrijele Žalac i Josipe Rimac može se naslutiti da je premijer bio upoznat s pričom preplaćenog softwarea. Ona, naime, u sms poruci Josipi Rimac spominje da je “AP upoznat”.

Prvo je pitanje, očekivanje bilo – Tko je AP? “Pa što se tiče cijele te teme zanimljivo je da se više priča o tome čiji su inicijali, nego u kojem se kontekstu spominje. Ne znam odnosi li se na mene, ali mogao bih pretpostaviti iz onog što sam pročitao. I mogao bih iščitati da autorice nisu zadovoljne s tim dotičnim AP”, rekao je Plenković, kako javlja N1.

Upitan zašto nije javno rekao da je projekt prezentiran u Vladi, Plenković je kazao:

“Ne vidim da je to nešto neuobičajeno u odnosu na sve brojne sastanke koji se odvijaju u Vladi. To je bio jedan od sastanaka na zahtjev tadašnje ministre. To je bilo vrijeme kada smo bili 5 ili 6 mjeseci na vlasti, apsorpcija europskih fondova je bila na 9 posto i u tom kontekstu nadležna ministrica je predložila susret o jednoj bazi podataka koja bi mogla biti koristan alat za apsorpciju sredstava iz fondova.”

“I za mene ima nekih potpuno novih elemenata u ovim transkriptima, nije bitno koji su, nije na meni da komentiram proces, ali su me iznenadili”, također je komentirao.

Optužio je opoziciju da kreira lažne teme poput priče o policajcima koji su se drogirali na jednoj intervenciji, kritiziranja Zakona o pomorskom dobru…

“To čine ne bi li pokrili svoju sramotu u glasanju o vojnoj pomoći Ukrajini. Ne mogu se iz tog gliba oprati, šmrkovima da se peru, neće se oprati nikada. Njihov poglavica, mislim na Milanovića, danas ide korak dalje. Pritišće DORH u vezi ministra Banožića. To je hrvatska opozicija. U tom kontekstu se pokriva i smeće u kontekstu. Hajdemo nabaciti sve neteme samo da ne govorimo o njihovoj sramoti i lošim potezima”, rekao je Plenković.

Predsjednika RH Zorana Milanovića nazvao je licemjerom.

“Zamislite licemjerja, danas ispriča naše vojnike u Litvu, prije par tjedana u Poljsku, u NATO-ovu misiju. Naši vojnici koji su trebali sudjelovati u misiji EUMAM isto su trebali ići u Poljsku i Njemačku. Koja je razlika?”, rekao je.