PLENKOVIĆ TVRDI: “Ne sjećam se da je ikada ijedna opcija u medijima tetošena kao Možemo!”

“On je sjajan političar. Nitko nije doživio takvu agresiju kvazikomentatora koji glume, krajnje nekorektno, neprofesionalno, čovjek je po mom dubokom uvjerenju pokazao najveće znanje o Gradu Zagrebu”, opet je ishvalio Andrej Plenković HDZ-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Savora Filipovića.

“On je profesor ekonomije, doktor znanosti… Žao mi je da birači to nisu prepoznali. Mislim da je šteta da nije dobio veću potporu u Zagrebu, on ima veliku perspektivu u hrvatskoj politici. On spada u novu generaciju političara”, rekao je Plenković.

“Birači u Zagrebu su dali svoj stav. Ovaj trenutak koji se dogodio u nedjelju je dao većinsko povjerenje platformi Možemo!. Prvo, ovi glasovi Zagrepčana su obračun s nasljeđem bivšeg gradonačelnika, tu nema nikakve sumnje, dva, što se tiče lijevog političkog spektra totalna propast SDP-a, a treći je enormna podrška javnosti i medija. Ne sjećam se da je ikada ijedna opcija u Hrvatskoj imala tetošenje kao što su imali članice i članovi platforme Možemo!, na svim mogućim medijima”, rekao je Plenković, kako prenosi N1.

“To je OK. Ja nemam ništa s time, samo netko i to mora reći, da je i to pridonijelo ovim rezultatima u nedjelju”, rekao je Plenković.

Upitan je li zabrinut zbog stanja u nekim županijama, poput Vukovarsko-srijemske i Šibensko-kninske, Plenković je ponovio da je HDZ pobjednik izbora. “Mi smo na prošlim izborima imali izravno izabrani 12 župana i jednog koji je bio partner. Mi smo ovaj puta za dlaku izabrali ponovno njih šestoro”, rekao je Plenković, dodavši da je moguće da HDZ na kraju drugog kruga ima čak i bolji rezultat u odnosu na prošle lokalne izbore.

Upitan je što će poručiti biračima, koga da zaokruže u drugom krugu u Zagrebu.

Nakon prvog kruga predsjedničkih izbora, Škoro je javnosti poručio da u drugom krugu ponište listić, rekao je Plenković. “Ako on za sebe smatra da pripada desnom političkom spektru, onda je biračima rekao nemojte glasati za Kolindu Grabar Kitarović. Vi križanjem listića onda pomažete Milanoviću. To je činjenica, nije to nešto što ja izmišljam. Isto je napravio i Most, rekli su da se križaju listići. To je za hrvatske građane i javnost važno da vide razliku između ozbiljnih stranaka, koje razumiju dugoročne procese, a to je HDZ, i njih. Mi nikada nećemo nikome savjetovati u demokraciji u vezi izbora, a izbori su jedini način kako građani direktno svojom voljom utječu na procese u državi, da im kažemo da križaju ili poništavaju listić. To nećete čuti niti od mene niti od HDZ-a”, rekao je Plenković.

Naš je stav da pozovemo sve građane da temeljem svoje procjene, svoje savjesti odluče kome će dati povjerenje u drugom krugu, rekao je Plenković.