PLENKOVIĆ TRAŽI NOVE MINISTRE: Ne otkriva imena – a o Tramišak kaže da i sam prima prijetnje

U Gradskom kazalištu “Zorin dom” održana je zajednička sjednica Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice.

Izvor: Media servis

Po završetku sastanka medijima se obratio čelnik HDZ-a Andrej Plenković. Potvrdio je da kreće u rekonstrukciju Vlade, ali više detalja nije htio otkriti.

“Budući da sam danas dobio mandat da krenem u promišljanje o tome, dopustit ćete mi da je uzmem i vrijeme i analizu za sve te korake koji će se poduzimati. Ja neću od danas pa dok god se to ne dogodi govoriti ništa, nego ću analizirati stvari, predložiti određena rješenja i postići dogovore.”

Osvrnuo se i na prijetnje koje su navodno stizale ministrici regionalnog razvoja i EU fondova Nataši Tramišak. Ranije je na tu temu, podsjetimo, rekao da je sve to bizarno.

“Ako se dogodi da postoje neke prijetnje članici ili članu Vlade, onda ja smatram da je to nešto što bih ja trebao znati. Ona smatra da me možda nije htjela s time puno opterećivati jer imamo svi puno posla.

Moj je komentar u tom smislu bio takav da me prije svega zanima njena sigurnost, a ovo je situacija koju po nekakvim mojim kriterijima smatram vrlo bitnom temom za koju bi mi bilo draže da sam znao odmah kada se pojavila, a ne da za to saznam nekoliko mjeseci kasnije i to kroz medije.”

Koliko su ozbiljne prijetnje ministrici Tramišak, kaže Plenković, ispitat će policija. Napomenuo je kako i on sam dobiva prijetnje.

Premijer nije htio otkriti konkretan datum rekonstrukcije Vlade.

“Smatram da je u ovim novim okolnostima i izazovima koje Hrvatska ima dobro napraviti određene promjene, ići u određena osvježenja, osnažiti Vladu i rješavati probleme sa novim entuzijazmom i energijom. Rekonstrukcija je nešto što ću ja napraviti. U kojem opsegu, kada i koliko, sve ćete meni prepustiti.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!