PLENKOVIĆ SVOM POTPREDSJEDNIKU: O Barbariću je mogao reći na Predsjedništvu, gdje nije bio nijednom

Danas je premijer i čelnik HDZ-a Andrej Plenković komentirao intervju župana Ivana Anušića, potpredsjednika HDZ.a, koji je jedan od rijetkih iz vladajuće stranke rekao da Frane Barbarić šteti HDZ-u.

“Treba li Frane Barbarić otići s čela HEP-a?…Prvo i osnovno, čovjek koji je šef jedne od najvećih, najjačih i najbitnijih tvrtki kod nas u našoj državi ne smije si dozvoliti situaciju da gradi ilegalno kuću. To apsolutno, nema nikakve dileme. Treba li on otići, to ne odlučujem ja”, rekao je Anušić u razgovoru za N1.

A na pitanje hoće li afere INA i HEP štetiti HDZ-u na izborima, odgovorio je: “Isti odgovor kao za svinjsku kugu. Naravno da će štetiti, svaka afera nam šteti. Ne samo afera HEP-a, afere koje se događaju u političkom smislu su nešto najgore što se može dogoditi političkoj stranci….”

Plenković je na sve rekao: “Mogao je nešto reći na nekom sastanku, na Predsjedništvu nije bio nijednom. Ako ima nešto reći, ima prigodu svaki ponedjeljak. Za Barbarića sam rekao da pravno mora riješiti to sve oko gradnje, a što se tiče druge teme, to je na Vladi.”

“Nemamo nikakvu oporbu unutar stranke”, dodao je naglasivši ulogu HEP-a u energetskoj krizi: “HDZ je toliko demokratičan otkako ga ja vodim da ne znam tko nije mogao ili smio otvoriti neku temu. Ne vidim da nam je Barbarić uteg, HDZ stoji stabilno.”

Istaknuo je da će pitati Anušića o ovoj temi ako danas dođe na sjednicu Predsjedništva, piše N1.