PLENKOVIĆ SKUPLJA VEĆINU: HDZ, HNS i HSS danas održavaju sastanke svojih najvažnijih tijela

Podijelite članak

andrej plenković, hdz

Od glasovanja o podršci predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću, u HDZ-u su prvo tvrdili da imaju većinu, pa da većina nije bitna da bi na kraju završili sa – imat ćemo većinu.

Izvješće: Media servis

“Oni koji se žele pridružiti kvalitetnom i doborm smjeru zemlje, dobro su došli. Ponovno otvaramo nacionalne teme s puno samopouzdanja i odgovornosti prema hrvatskim biračima”, poručio je premijer Plenković. Nakon što je premijer Andrej Plenković o temi većine nekoliko tjedana šutio pravdajući se lokalnim izborima, u nedjelju navečer, nakon što je proglasio pobjedu pozvao je druge stranke da mu se pridruže.

Vjerojatno je da neće moći računati na potporu troje zastupnika tzv. Nove desnice, od kojih su dvoje – Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović u taj isti Sabor ušli na listama HDZ-a.

Sada je sve okrenuto prema HNS-u gdje je došlo do raskola zbog činjenice da je šef stranke Vrdoljak sklon ulasku u Vladu, dok ga članstvo krivi da ih je to koštalo gradonačelničkog mjesta u Zagrebu te Varaždinske županije.

On je jučer opet davao kontradiktorne poruke.”Hoćemo li do boljeg obrazovanja doći izvanrednim izborima i pobjedi HDZ-a ili ući u Vladu, to će odlučiti predsjedništvo stranke”, istaknuo je Vrdoljak.

Kuha se i u SDP-u gdje sve više istaknutih članova otvoreno traži ostavku Davora Bernardića.

HDZ, HNS i HSS danas održavaju sastanke svojih najvažnijih tijela, uoči sutrašnjeg nastavka sjednice Sabora.

Plenković ima rok do ljetne stanke Sabora 15.07. za predstavljanje novih ministara i za njihovu potvrdu. Ako to ne uspije, slijede novi parlamentarni izbori, a kao što Cro Demoskop pokazuje, HDZ je još uvijek u velikoj prednosti, no tu je još i tempirana bomba zvana Agrokor koja bi mogla eksplodirati i zahvatiti dobar dio hrvatskog gospodarstva, ali i rejtinga vladajućih.

Komentiraj