PLENKOVIĆ PORUČIO ŠKORI: Ideja da čelnik najveće stranke ne bude premijer je puna neznanja

Čelnik HDZ-a i premijer Andrej Plenković poručio je iz Slatine kako je HDZ puno kvalitetniji od bilo koje alternativne opcije desno od njih, pa tako, istaknuo je, i one koja pretendira glumiti izvorni HDZ, a s njim nema nikakve veze.

Novinari su pitali hoće li HDZ kao eventualni relativni pobjednik imati dovoljno prostora da nađe zajednički jezik sa sadašnjim konkurentima, odgovorio je kako prvo valja vidjeti tko će sve nakon izbora ući u Sabor.

“Naši partneri u ovim izborima su građani. Sve izvorne vrijednosti su tu, imamo iskustva i ideja kako Hrvatsku voditi na put brzog ekonomskog oporavka“, rekao je Plenković.

Upitan kako tumači navode Domovinskog pokreta po kojima bi ta stranka Miroslava Škore odustala od prvotnog uvjeta postizborne koalicije s HDZ-om ako on više ne bude premijer, odgovorio je da su takvi eksperimenti 2015., kada je to tražio Most, rezultirali padom Vlade i raspuštanjem Sabora.

“Neprirodno je da netko tko je na čelu najveće stranke koja prevodi parlamentarnu većinu nije na čelu Vlade. To može govoriti netko tko nikada nije sudjelovao u nečemu ozbiljnom. To su površne ideje, pune neiskustava i neznanja u upravljanju“, zaključio je Plenković.

Komentiraj