PLENKOVIĆ PORUČIO: Nebitna su Tri majmuna i tko je autor toga, bitna je poruka

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Svi kandidati za župane i županice su potvrđeni, kaže predsjednik HDZ-a napominjući kako se potvrda kandidata čeka još samo u Primorsko-goranskoj županiji, gdje dogovor vodi ministar Oleg Butković. 

Izvor: Media servis

Osvrnuo se ponovno premijer na verbalni sukob s vlasnikom riječkog kafića. “Što se tiče reakcija na napade na slabije. Ako netko ima “track record” reakcija na napade na slabije, onda je to moja Vlada, onda sam to ja osobno i kao predsjednik stranke i kao predsjednik Vlade. Bez obzira o kome se radilo. Ja sam primijetio da je na ovu objavu koja datira otprilike prije desetak dana, koja je sama po sebi nebitna. Nebitna su tri majmuna, nebitan je autor toga. Onaj koji je bitan, bitan je trend i poruka, to je jako važno. I bitan je izostanak jedne ipak ozbiljnije reakcije gospodina Obersnela i totalna šutnja gospodina Komadine”, smata premijer.

“Ja Rijeku volim”, ističe premijer. “Nije normalno da netko kaže da HDZ-ovci sve one koji ne misle kao oni proglašavaju srbočetnicima”.

“To reći meni ili Vladi u koja je u koaliciji sa SDSS-om već drugi put zaredom. Vladi, u konačnici premijeru, pred čiji je ured doašo pucati netko automatskim oružjem zbog čega, pa valjda zbog toga što smo u koaliciji sa SDSS-om. Nije došao zato što smo u koaliciji s gospodinom Obersnelom. To su vrlo ozbiljne kvalifikacije u hrvatskom društvu koje dižu podjele, isključivost, radikalizaciju, površnost, paušalnost na jednu razinu primitivizma kojem ja kažem ne”, oštro poručuje premijer.

“Prvo pucamo, onda nakon toga ne puštamo u kafiće, što je treći korak? Kad netko ode tu u šetnju da ga netko s letvom po glavi lupi? To ne može. To je poanta. Moramo stvari nazvati onakvima kakve jesu. Ovo je šovinizam i rasizam. Koji je idući korak, možete i sami zaključiti”, dodao je Plenković.

‘Ja ne želim voditi polemiku s vlasnikom Tri Majmuna”, rekao je i ponovio da je njegova poruka da HDZ-ovci nisu dobrodošli u njegov kafić Three Monkeys fašistička i rasistička. Može se netko ne slagati s mjerama Stožera i Vlade, kaže premijer, ali….

“Ali zabranjivati nekome da negdje uđe, to je nešto drugo. To sigurno zna gospodin Obersnel, gospodin Komadina, ali ili neki drugi. Nije ovo pitanje mjesta ili grada u kojem se dogodilo, nego je pitanje poruke, o tome stalno govorimo i treba to stalno ponavljati”, naglašava premijer.

Kada je riječ o suradnji s Damirom Vanđelićem, na pitanje hoće li on ostati na čelu Fonda za obnovu nakon potresa, Plenković kaže da se to pitanje uputi Vanđeliću.

“Predlažem da, umjesto da meni postavljate pitanje, zatražite intervju s gospodinom Vanđelićem i pitate ga je li tražio da bude na čelu Fonda do ljeta. I da onda iz toga zakljičite karakter privremenosti”, rekao je premijer.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!