PLENKOVIĆ PORUČIO MILANOVIĆU: Nema potrebe za sastankom, ispričaj se prvo za sve uvrede svima

“Vidim da je Milanović svašta nadrobio danas opet. Milanović govori nekome o mentalnom poremećaju? Mi smo već četiri godine podvrgnuti njegovim poremećajima”, rekao je premijer Andrej Plenković, komentirajući posljednje izjave predsjednika Zorana Milanovića.

“SOA postoji da procjenjuje neke sigurnosne ugroze. Jedna od njenih zadaća je vidjeti ima li u Hrvatskoj ljudi s aktivnostima koje bi mogle ugroziti ustavnodržavni poredak. On danas ništa nije demantirao, jeste li primjetili? Nismo se našli s čovjekom koji vrijeđa na osobnoj razini? Ma doviđenja, ispričaj se prvo za sve uvrede svima kojima je to govorio kako bi se stvorili eventualni politički pregovori za bilo kakav sastanak. To je apsolutni uvjet i dok toga nema, nema sastanka. Nema ni potrebe da se sastajemo jer se u svim ključnim političkim pitanjima razilazimo. Ima li proruske stavove dvije godine? Ima. Zastupamo li mi stavove podrške Ukrajini? Ima li antiNATO stavove? Ima. Vrijeđa li visoke predstavnike iz susjedstva s kojima surađujemo? Da. O čemu da razgovaramo?”, prenosi N1.

Podsjetimo, predsjednik je prozvao premijera Plenkovića zbog usporedbe seljaka s ekstremistima. “Vratit ću se u 2014. kada sam bio predsjednik Vlade, a Plenković je bio sitni oportunistički političar koji je razdragano došao pozdraviti one dečke u šatoru. Tamo je bilo svakakvih cvećki, lala i likova, iz svakakvih sfera. Svašta se pričalo, svačim se prijetilo pa i plinskim bocama i bilo je interesa za ljude iz službi sigurnosti”, rekao je.

“No niste čuli ni mene, ni Josipovića da smo ikada komentirala tko se tamo okuplja. Ali Plenković je tamo bio kao saborski zastupnik i zastupnik u EU parlamentu. Ja te ljude nisam nazivao ekstremistima kao što on naziva ove čudne likove koji se motaju po takvim stvarima. Je li to razlog da se javnosti daju diskrecijski podaci državnog vrha, to ukazuje na neke druge poremećaje”, dodao je.

Rekao je da se premijer ne želi sastati s njim i da je smo jedina zemlja u kojoj tajna služba radi bez smjernica. “Onda neka malo šuti i ne komentira dokumente koje svaka vlast dobiva i u kojima ima svega, ali ništa zbog čega bi se svi trebali naoružati”, naveo je.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!