PLENKOVIĆ PO OPORBI: Oni izlaze, ruše kvorum, vesele se pobjedi – kakvoj pobjedi?!

Nakon što je Predsjedništvo HDZ-a održalo svoju sjednicu predsjednik stranke Andrej Plenković obratio se novinarima.

“S obzirom na to da se posljednji ispraćaj Miroslava Tuđmana očekuje u četvrtak, mislim da će se ići s prijedlogom da se glasovanje koje je trebalo biti u četvrtak, pomaknuti na petak”, poručio je. “Što se tiče našeg kolege Miroslava Tuđmana, njega će u Saboru zamijeniti Tomislav Okroša”.

Osvrnuo se na aktualna događanja. Kako je rekao, svi će u petak u Saboru podržati prijedlog parlamentarne većine. “Ovi pokušaji koje imamo su pokušaji da se osujete napori hrvatskih institucija”, rekao je Plenković.

Navodi da oporba nije dala niti jedan jedini amandman u raspravi o strateškom dokumentu o razvojnoj strategiji Hrvatske.

“Nula amandmana, nula. Nikakve ideje, kreacije niti sugestije. Ako župan, Zlatko Komadina, ignorira otvaranje LNG terminala u svojoj županiji, sufinanciran od strane hrvatske Vlade – to je strateški projekt koji Hrvatsku ucrtava na gospodarsku sliku svijeta. Oni izlaze uoči rasprave iz sabornice. To je amoralno i pogrešno”, istaknuo je Plenković.

“Oni izlaze, ruše kvorum i još se tome vesele, kao nekoj pobjedi. Kojoj i čijoj pobjedi?”, rekao je Plenković.

O privođenju vlasnika teretane kazao je da nikome nije u interesu da ograničava bilo čiji rad te da je bitno poštivati mjere. “Istodobno, kad se usporede mjere ograničenja koje su u Hrvatskoj, u usporedbi s drugim zemljama, s novim varijantama virusa i sojevima, vidjet ćete da Hrvatska ima gotovo normalan način života”, rekao je Plenković.

Komentiraj