PLENKOVIĆ PECNUO MILANOVIĆA: Svjedočimo novom sportu ‘Twitter pisma‘

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na dopisivanje s predsjednikom Zoranom Milanovićem oko termina za održavanje sjednice Vijeća za naccionalnu sigurnost.

Izvor: Media servis

‘‘Svjedočimo novome sportu koji se zove “Twitter pisma”. Sve što se napiše, odmah se objavljuje. Pismo predsjednika sam vidio prije u medijima nego što sam ga dobio na stol‘‘.

Dodao je da u njegovu mandatu nije bilo nikakve korespodencije s bivšom predsjednicom oko dogovaranja termina VNS-a. ‘‘Ono što ću rado potpisati s predsjednikom je poziv koji ćemo uputiti drugim članovima VNS-a kad se dogovorimo o terminu i dnevnom redu sjednice‘‘, rekao je premijer

.”Prema tome ovakva rasprava o Twitter transparentnosti međusobnog dopisivanja o ovakvoj temi je novum pa ćemo ga mi tako i doživljavati. Korespodenciju na ovu temu će s naše strane i dalje voditi predstojnik mog ureda gospodin Frka-Petešić temeljem ovlasti koje od mene ima i slati sugestije što se tiče dnevnog reda, vremena održavanja i termina gospodinu Orsatu Miljeniću‘‘.

Podsjetio je i da je sam Zoran Milanović, kada su trebali sjesti i dogovoriti se oko veleposlanika, rekao da će to rješavati Frka-Petešić i Miljenić, kao i to da sjednice VNS-a nikada nisu održane uz prisutnost novinara.”

Ako su dobri za ambasadore, valjda mogu dogovoriti teme sastanka i termin. Evo toliko o Twitter transparentnosti‘‘.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *