PLENKOVIĆ OŠTRO MILANOVIĆEVOM UREDU: Gdje je gospodin Jelić to naučio? U koju je on to školu išao?

“Otužno, smiješno, jadno, patetično. Nadam se da će sada netko zavapiti dosta”, započeo je premijer Andrej Plenković, komentirajući Ured predsjednika kako redsjednik Zoran Milanović i dalje nije primio premijerov poziv za sazivanje sjednice VNS-a.

“U mom uredu postoji predstojnik ureda, to je gospodina Frka Petešić, on zna pisati, potpisati dopis, zna dokument dostaviti u Ured predsjednika.
Taj dokument je dostavljen Uredu predsjednika u petak u 19 i 10 gospodinu Orsatu Miljeniću koji je isto pismen i zna to pročitati.

Ako ova smiješna igrica o tome da bi baš svaki dopis između ureda trebali potpisivati osobno predsjednici Vlade i Republike podrazumijeva da glasnogovornik Ureda predsjednika još jedan put inzistira na tome da je glasnogovornik Vlade nekakva jutelova škola onda vas kao predstavnike medija molim da na to reagirate. Mi tu vrstu jazavaca koji su valjda pobjegli odavde iz razdoblja od 2011. do 2015. pronalazimo na Pantovčaku”, poručio je oštro Plenković.

Na pitanje je li i njegova komunikacija onda primjerena kada ih naziva jazavcima, Plenković odgovara: ”Za svaku uvredu koju kažu dobit će odgovor. Za svaku laž koju iznesu dobit će odgovor. Koliko god to bilo neprimjereno”.

Otkrio je i da je Vlada u spornom dopisu predložila tri termina za sjednicu VNS-a – četvrtak ujutro te jutarnji i popodnevni termin u petak. ”Je li to takva neka velika drama da zahtijeva vrijeđanje danas u nedjelju, dok mi ovdje govorimo o koronavirusu?”, pita se premijer i poručuje da Vlada ne krši nikakav zakon, kao što je to Milanović ustvrdio.

”Ovo što mi moramo odgovarati na ovaj bezobrazluk, koji potpisuje glasnogovornik Ureda predsjednika, prema svom kolegi, ja neću dopustiti da mi netko tako vrijeđa najbližeg suradnika. Njih morate pitati odakle takav maliciozan bezobrazluk? Gdje je gospodin Jelić to naučio? U koju je on to školu išao? To je pravo pitanje, a ne kad ćemo stati”, poručio je premijer Andrej Plenković.

Na pitanje kako bi uopće izgledala sjednica VNS-a nakon ovakvih riječi, Plenković je rekao da će se razgovarati samo o temama ”koje su u doticaju temeljem Ustava i Zakona”.

Odgovori