PLENKOVIĆ OPLEO PO MILANOVIĆU: Za Hrvate u BiH su štetne njegove uvrede prema gospodinu Schmidtu

U središnjici HDZ-a održana je sjednica šireg Predsjedništva stranke. Andrej Plenković potom je dao izjavu te među ostalim oštro opleo po predsjedniku Zoranu Milanoviću.

Govoreći o izborima u BiH, Plenković je pozvao visokog predstavnika Christiana Schmidta da primijeni ovlasti i provede se izborna reforma, no Milanović je komentirao kako je kasno za takve pozive.

“Mi smo s gospodinom Schmidtom razgovarali temeljito, detaljno, inteligentno i diskretno. Kad se u taj proces uključio Milanović, onda je Schmidt postao Schultz, Scholtz, svinjar, netko tko nema legitimitet, dakle, Milanović ga je toliko izvrijeđao da čovjek i nakon što je vjerojatno odlučio ispraviti nepravde – je splasnuo entuzijazmom da ispravi nepravdu”, kazao je Plenković.

“Jedan od razloga zašto Schmidt do sada nije donio te odluke su bili ovi agresivni, neprimjereni, nepametni, dapače, destruktivni napadi koje je Milanović prema njemu imao u zadnjih tri mjeseca, barem desetak ih je bilo”, dodao je.

“Politika inteligentnog stvaranja saveznika i prijatelja je politika Vlade, politika nepametnog, destruktivnog i za Hrvate u BiH pogubnog gađenja visokog predstavnika u BiH koju provodi Milanović u zadnjim mjesecima je dovela do toga da moramo apelirati Općoj skupštini UN-a da donese ono što je i sam htio”, rekao je Plenković, kako javlja Dnevnik.hr.

“Nadam se da će Schmidt ispraviti na vrijeme loše odluke njegovih prethodnika i ignorirati nadasve vulgarne, loše, za našu vanjsku politiku katastrofalne, a za Hrvate u BiH izrazito štetne uvrede i ocjene Milanovića prema Schmidtu proteklih nekoliko mjeseci”, istaknuo je Plenković.”To je čovjeka odvratilo da donese ono što je trebalo i gurnulo ga u suprotnom smjeru”, dodao je.