PLENKOVIĆ OPET O GRBINU: Sitničav, grintav, Gargamel – gori je od Bernardića

Odgovarajući na pitanja novinara a što se tiče prijave Zvonimira Frke-Petešića, Plenković kaže kako je to “fenomenalan primjer kako učiniti Zvonka nekim problemom, za njega ili onako usput, za mene”.

“Preporučio bih im da im Zvonko bude suradnik, da rade za Hrvatsku kao on pa neka onda pričaju o njemu. Za drugo čitajte priopćenje Ministarstva državne imovine. Ne bavim se osobnim stvarima”, govori premijer.

“U tom istom stanu bio je državni dužnosnik prije Zvonka, tamo je žviio nekada ministar Salaj, ministrica Sobol, državna tajnica Sonja Čikotić. U istom tom stanu i isto im je ministarstvo temeljem nekog pravilnika to dalo. Zvonko na to ima pravo kao državni dužnosnik. Ima pravo na to i točka”, govori Plenković.

“Ne bavim se time, ne zanima me to. Ovo je toliko smiješna priča, ne da neće podnijeti ostavku nego će i dalje raditi svoj posao. Točka”, poručuje premijer kojemu sve “izgleda ok”. “Čovjek nema u vlasništvu nekretninu ni u Hrvatskoj ni u Francuskoj”, kaže i dodaje kako je ovo “primjer harange i sad ćemo podvući crtu”.

“Je li on učinio nešto loše i nešto ukrao? U čemu je problem? Je li se zgrada u Jurišićevoj obnovila brže jer je on tamo? Nije. Ima li pravo na 96 kvadrata? Ima na 90, ajde nije ni to. Nema nekretninu ni u Hrvatskoj ni u Francuskoj, ajde onda prebivalište i boravište. Dajte molim vas, tom čovjeku se ne može naći crno ispod nokta. Ovo se radi namjerno”, kaže premijer.

Premijer je nekoliko puta ponovio kako govori bez nervoze te kako postoji limit na ovakve teme. “Postoje stvari kojima kažemo dosta”, rekao je premijer i poručio kako treba pitati Grbina, kako se ponaša šef oporbe. “Ovako kao jučer ne”, zaključio je. Ponovio je kako je Grbin sitničav, grintav i Gargamel…

Podsjetimo, jučer se na aktualnom satu u Saboru Plenković prvo osvrnuo na Grbina i rekao: “Grbin krene pristojno, kulturno pa završi na predstojniku Ureda Frki Petešiću. Onda odjedanput 2,10 metra se pretvori, kako kaže jedan komentator, u liliputanca. Sitničav, bezvezan, nebitan, gori od Bernardića, što nije lako, politički nije lako.