PLENKOVIĆ ODUŠEVLJEN REJTINGOM: HDZ na 29 posto – poticaj da još bolje radimo za boljitak građana

Nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ.a o aktualnostime je govorio premijer Andrej Plenković. Rekao je kako očekuje da se u saboru izglasa državni proračun, a potom se osvrnuo i na obuku ukrajinskih vojnika na teritoriju Hrvatske,

Izvor: Media servis

“Postoji iskustvo Hrvatske s početka 90-ih godina, a ovo je slično tome”, rekao je Plenković i dodao kako je vanjska politika vladajućih ispravna, moralna, sukladna međunarodnom pravu, konzistentna i zastupa hrvatske nacionalne interese.

“Svi će članovi parlamentarne većine biti za. Kakvo će političko stajalište zauzimati pojedine oporbene stranke – to nije naš problem. To je njihov problem i njihova odgovornost. Vlada radi onako kako je jedino ispravno moguće. Kakav će na kraju biti rezultat glasovanja – ja ne znam. Znam ono što smo im ponudili – uobičajenu, redovitu, ispravnu proceduru za nešto za što smatramo da je u odnosu na našu dosadašnju vojnu pomoć Ukrajini puno manje.”

Iskazao je zadovoljstvo zadnjim anekatama koje govore o poziciji HDZ-a u njihovoj sedmoj godini mandata

“Na 29,9% što je jako dobro. Praktički smo na razini rejtinga kraja ljeta. I ranije smo imali vrlo visok rejting. Nekad je znao biti malo iznad 30%. U ovim neizbornim okolnostima je to jako ohrabrujuć rejting i poticaj svima nama da se još više zalažemo za boljitak hrvatskih građana i hrvatskoga gospodarstva.”

​Na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća govorilo se o radu nedjeljom i blagdanima. Upitan zašto će se zakonski regulirati plaćanje rada nedjeljom, a neće se regulirati plaćanje rada blagdanima, premijer je odgovorio:

“Idemo u paketu kada je riječ o Zakonu o trgovini koji ima za cilj regulirati rad nedjeljom i Zakonu o radu koji će propisati da se rad nedjeljom plaća 50% više nego što je to normalni radni dan. što se tiče blagdana – to će biti predmet za razgovore koji će se voditi sa sindikatima.”