PLENKOVIĆ ODGOVORIO MILANOVIĆU: Ja bih poludio da se osvrćem na sve to što se nekom čini

“Donijeli smo zajedničku odluku nakon što smo konzultirali naše pravne zastupnike, odvjetnike, tražili stručno mišljejne bivše predsjednice Ustavnog suda, da HDZ neće koristiti mogućnost da ide pred Ustavni sud. Procijenili smo da to nije potrebno i s te strane je ta priča za nas stavljena ad acta”, rekao je danas premijer Andrej Plenković o presudi Vrhovnog suda u slučaju Fimi media.

Plenković je najavio da će se sutra održati Vijeće za nacionalnu sigurnost i Vijeće za nacionalnu obranu

“Čvrsti stav Vlade i HDZ-a je da je vojska izrazito važna za nas. Očekujemo kvalitetnu raspravu”, rekao je premijer Plenković, kako piše N1.

Za očitovanje predsjednika Milanovića rekao je da je to “još jedno dosadno priopćenje kao i uvijek”.

“Ja sam najavio u četvrtak na Vladi da ćemo imati ovaj sastanak. Htio sam da se zajednički pripremimo za njega”, rekao je Plenković.

“Krajnje nebitno priopćenje. Kakva politizacija? Jandroković je tamo bio u svojstvu predsjednika Sabora. Ne vidim tu nikakav problem. Hoće li Milanović imat 2, 3 ili 150 sastanaka sa zapovjednicima, ja tu ništa ne mogu”, rekao je Plenković te dodao:

“Meni taj sastanak članovima vojnog vrha s članovima vlade djeluje normalno. Tu su bila dva bivša ministra obrane, Božinović i Krstičević, tu je bio i Tomo Medved. Sve te nekakve izvedenice što se nekom čini, ja bih poludio dosad da se osvrćem na to”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!