PLENKOVIĆ OBEĆAO: Riješit ćemo pitanje naknade roditeljima djece s teškoćama

Premijer Andrej Plenković obećao je da će se riješiti problem na koji su ispred Udruga Sjena i Palčići na jučerašnjoj sjednici saborskog Odbora za obitelj, mlade i sport upozorile Suzana Rešetar, Lidija Blažević i Željka Vučko.

Podsjetimo, roditelji djece s poteškoćama u razvoju, već godinama se bore za povećanje naknade za roditelje koji su na produljenom dopustu zbog poteškoća u razvoju djeteta. Umjesto jadnog iznosa od 2.328 kuna koji nije mijenjan godinama, traže 4.000 kuna.

“Ja sam danas razgovarao s državnom tajnicom središnjeg državnog ureda za demografiju, obitelj i mlade i dogovorio da već u ponedjeljak primimo predstavnike roditelja. Mi smo učinili ogromne iskorake u povećanju rodiljnih naknada i onih koje dajemo osobama s invaliditetom. A što se tiče potpora roditeljima djece s invaliditetom, mislim da možemo naći rješenje. Volio bih da su došli prvo meni, nego što su išli bilo gdje drugo”, rekao je Plenković, kako prenosi N1.

Razgovarao je, kaže, i s bivšom ministricom Nadom Murganić i dogovoreno je da će se ići u prilog zahtjevima roditelja. “Riječ je oko 5.100 djece, prema tome, ja ću kao premijer osigurati da se ta sredstva nađu u proračunu za iduću godinu. Moj im je savjet – doći predsjedniku Vlade i riješiti problem”, rekao je Plenković.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!