PLENKOVIĆ O ŽINIĆU: Ovo je medijska histerija, kao i pitanje obnove

Na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a raspravljalo se oko nekoliko bitnih političkih tema, između ostalog o sisačko-moslavačkom županu Ivi Žiniću, ali i o gradonačelniku Požege Darku Puljašiću.

Izvor: Media servis

Što se tiče odgovornosti sisačko-moslavačkog župana, HDZ-ovog Ive Žinića, koji živi u državnoj kući, a posjeduje četiri vlastite premijer nije bio konkretan.

“Žinić je bio na sastanku. Tražio sam ga da pojasnio sve ove navode i okolnosti vezane za njega. On nam je pojasnio kako to izgleda iz njegovog kuta od 1995. do danas . Zatražili smo sve informacije od nadležnih tijela kako bismo u sljedećih nekoliko dana mogli zauzeti politički stav. U ovom trenutku ima previše nekih detalja za koje nismo do kraja sigurni, kad to pouzdano budemo znali onda ćemo o toj temi raspraviti”,

Na pitanje je li ovo teret za stranku, Plenković je odgovorio.

“Ovo je kao i pitanje obnove – imali smo medijsku histeriju kada su valjda sve kuće koje je razorio potres 6,2 bile kuće koje su obnavljane u obnovi, sad shvaćamo da je puno manji broj takvih objekata. Ako želite samo iz tog iskustva, provjerit ćemo sve navode.”

Gradonačelnika Požege Darka Puljašića u saborskim klupama zamijenit će Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Podsjetimo, Puljašić je podnio ostavku na zastupničko mjesto u Saboru nakon što je u medijima objavljeno da je sudjelovao u namještanju natječaja za energetsku obnovu u Požegi.

“Umjesto zastupnika Puljašića koji je podnio ostavku na svoj mandat, donesena je odluka da ga zamijeni Nikola Mažar pa će HDZ odmah ovih dana popuniti to mjesto u Saboru. Raspravili smo situaciji u Požegi. Županijski odbor požeško-slavonskog HDZ-a dobio je nalog da razriješi situaciju na razini gradske organizacije Požege u najhitnijiem roku”, rekao je Plenković.

Komentiraj