PLENKOVIĆ O ZAGREBU: Vanđelić je bio zainteresiran, ne znam zašto je odustao

Nakon sjednice Vlade pred novinare je stao premijer Plenković i odgovarao na njihova pitanja.

Izvor: Media servis

Kako je Damir Vanđelić jučer objavio da neće biti HDZ-ov kandidat za gradonačlenika Grada Zagreba jedno od pitanja je bilo i koji su njegovi razlozi za odustajanje, s obzirom na to da on sam nije ponudio neko objašnjenje.

“Mi smo o tome razgovarali i moj je dojam bio da je on bio vrlo zainteresiran. Što se dogodilo u posljednjih nekoliko dana da je odustao? Bilo bi dobro da on o tome nešto kaže. Koliko sam razumio on o tome ne želi govoriti.”

Medijska nagađanja o toj temi su Plenkoviću iritantna, kako je rekao. Uslijedilo je pitanje hoće li Mislav Herman, trenutni predsjednik zagrebačke Skupštine, biti HDZ-ov kandidat?

“HDZ će odrediti kandidata u sljedećim tjednima. O tome sam već govorio.”

A što je sa spekulacijama da će kandidat biti ministar financija Zdravko Marić ili čak bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, što je ona sama danas odbacila.
“Nije, nije na stolu. Mi smo razgovarali o brojnim temama, ali ta opcija nije na stolu. Ministri imaju svoje zadaće i oni će biti ministri u Vladi. To nije opcija, koliko ja znam ona ima više ambicija za međunarodne aktivnosti”.

Komentiraj