PLENKOVIĆ O UHIĆENJIMA U ZADRU: S tim nisam imao veze – pozivam ih na kavu da me bolje upoznaju

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, a među ostalim osvrnuo se i na uhićenja u Zadru.

“Naravno da s tim nisam imao veze, dapače taj stariji gospodin, ovaj drugi je mojih godina, pozivam ih na kavu u Banske dvore da me bolje upoznaju. Ako će i tada misliti to što misle, ok, ja ću to poštovati. Od mora prijetnji i uvreda, nijedan put mi nije palo na pamet da tražim sudsku zadovoljštinu, rekao je Plenković za HRT.

“Ne znam što je Milanović rekao, vjerojatno je to bila tirada uvreda kojima on zagađuje prostor i onda neki od njega prepisuju. Što se tiče ovoga u Zadru, nemam s time nikakve veze. To je bilo postupanje, a ne uhićenje, i to mora policija rastumačiti. Niti ih ja pozivam da nešto rade, niti postoji politička instrukcija niti bi to bilo normalno u demokratskom društvu. Kao što ne politiziramo vojsku, tako ne politiziramo ni policiju. To što neka klika ovu situaciju koristi kako bi mene, stranku ili Vladu kritizirala, to je domena političkog sporta i oportunističkih nastupa”.

Kazao je kako misli da ne bi ljude trebalo privoditi zbog uvreda prema političarima.

“Ono što je važno, vidim da se javila i pravobraniteljica, normalno je da se prije svega ispita s policijom o čemu se radi, koji su razlozi. Kad se sve ispita, onda treba stvari podastrijeti javnosti da sama procijeni”, rekao je.