PLENKOVIĆ O UBLAŽAVANJU MJERA: Građane treba nagraditi – sutra ćemo donijeti neke iskorake

Premijer Andrej Plenković predstavio je HDZ-ovog kandidata za izbore u Zagrebu, a potom je odgovorio i na nekoliko pitanja novinara vezanih za pandemiju.

Nije želio ništa izravno reći o cijepljenju “preko veze” već je rekao kako je važno da se poštuje plan cijepljenja i da su županijski zavodi za javno zdravstvo odgovorni za to.

“Najbitnije je zaštititi najugorženije i najizloženije”, poručio je Plenković.

O novom soju koronavirusa u Hrvatskoj kaže da je austrijski Tirol, u kojem je u porastu zaraza južnoafričkim sojem, tretiran kao zemlja iz kojih se u Hrvatsku ne može.

“Nastojat ćemo zaštititi Hrvatsku režimom na granici koji nam omogućuje da ne dođe u većoj mjeri do novih varijanti i novih sojeva. Bit ćemo oprezni, pratimo što se zbiva u drugim zemljama”, rekao je.

O mogućem ublažavanju mjera 15. veljače rekao je: “Mislim da u ovim okolnostima treba nagraditi naše sugrađane koji su pokazali veliku dozu strpljenja i odgovornosti, koji su razumjeli da smo u okolnostima u kojima je trebalo uvesti restriktivne mjere. U ovom trenutku razmišljamo o nekoliko mogućih iskoraka koje ćemo predstaviti na sutrašnjoj sjednici Vlade.”

Komentirao je i hoćemo li od ponedjeljka moći u teretane ili kafiće.

“Raspravili smo situaciju u Hrvatskoj, suglasni smo da su mjere polučile efekt, smanjili smo broj zaraženih i umrlih, a važno je i da je strpljenje i odgovornost građana tome pridonijela. Poslat ćemo određene signale koji se odnose na dvije domene, ugostiteljstvo i sport”, kaže premijer za Dnevnik.hr.

“Na stolu je i coffe to go i druge stvari. Nalazimo se u zimskim mjesecima, postoje najave da će biti i hladnije sljedećih mjeseci. Trebamo doći do proljeća”, kaže.

Komentiraj