PLENKOVIĆ O ŠUICI: Očekujemo iskorake u rješavanju problema demografske revitalizacije

Povodom ‘zelenog svjetla‘ koje je Dubravka Šuica dobila u Europskom parlamentu nakon saslušanja za funkciju potpredsjednice Europske komisije, premijer Andrej Plenković obratio se javnosti.

Izvor: Media servis

Nakon što je hrvatska kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije Dubravka dobila potrebnu većinu za pozitivnu ocjenu, pristižu čestitke. Šuici je premijer Plenković još jednom čestitao na velikom postignuću, a evo što očekuje:

“Dvije izrazito važne teme – demokracija i demografija. Demografija po prvi put expressis verbis u opisu posla jedne povjerenice u povijesti europskog projekta. Za nas posebno važna, problem negativnog prirodnog priraštaja kojeg ima Hrvatska i druge države članice. Očekujemo da će u svom radu Komisija, a osobito Dubravaka Šuica napraviti iskorake koji će pomoći državama članicama da rješavanju problem demografske revitalizacije”.

I neke zastupnike na saslušanju zanimalo je pitanje vezano za imovinsku karticu Dubravke Šuice. Na pitanje je li onda bilo potrebe da napadne GONG oko istog pitanja, Plenković kaže kako je indikativno da kada je ona bila kandidat za Europski parlament nitko nije otvarao to pitanje.

“Ja se ne sjećam da je bilo tko otvarao ovo pitanje. U čemu je razlika. Zašto bi mogla biti zastupnica u Parlamentu u vezi iste teme, a ne bi mogla biti povjerenica. Gdje je razlika? Razlika je u političkoj želji da se baš sada, njoj i Hrvatskoj napravi neko otvoreno pitanje, a otvorenog pitanja nema”.

Dodao je i to da je za zastupnika koji je postavio to pitanje prvi put čuo jučer te da on sigurno nije relevantan i utjecajan jer pripada u skupinu onih koji ne pripadaju nikome.