PLENKOVIĆ O SMRTI MATTEA: Pogledajmo fakte, pričekajmo nalaz obdukcije

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Tjedan dana nakon smrti 21-godišnjeg Mattea Ružića u Zaprešiću, trebali bi stići rezultati obdukcije.

Obitelj očekuje odgovore, a razočarani su činjenicom da je prošlo toliko vremena, a još nisu dobili odgovor na pitanje zašto je njihov sin preminuo na cesti te zašto je poslana hitna pomoć bez liječnika i defibrilatora.

Danas bi se trebali sastati i sa gradonačelnikom Zaprešića Željkom Turkom u nadi da će od njega dobiti barem dio odgovora.

Tragičan slučaj danas je u Divuljama komentirao i premijer Andrej Plenković koji još uvijek ne odustaje od ministra zdravstva Milana Kujundžića unatoč golemom pritisku da podnese ostavku…

“Gledao sam postotke na razini Europe onoga što se događa u Hrvatskoj. Mislim da smo zaista u nekim segmentima i kvalitetniji i bolji. Negdje ima elemenata za poboljšanje, ali u svakom slučaju riječ je o izrazito zahtjevnom i teškom poslu. Ajmo malo fakte najprije utvrditi, objektivno sagledati situaciju, pričekati nalaz Zavoda za sudsku medicinu i nakon toga donositi meritorne argumentirane odluke, a ne na buku donositi zaključke koji nisu utemeljeni na činjenicama”, rekao je Plenković, a prenosi Media servis.