PLENKOVIĆ O SLOBODI MEDIJA: Ne vidim problem – nema nevidljive ili vidljive ruke

U subotu se ispred HND-a održao prosvjed “Oteli ste medije, novinarstvo ne damo!” koji je završio na Markovu trgu, gdje je Vladi upućeno osam zahtjeva protiv cenzure.

Izvor: Media servis

Neki od njih su razrješenje vodstva HRT-a, kao i prekidanje zloporabe sudskih tužbi. Novinare su u prosvjedu podržali i SDP-ovci. Evo što o tome kaže šef stranke Davor Bernardić.

“Jedna jedina poruka vladajućima stane u sam naziv prosvjeda ‘Oteli ste medije, novinarstvo ne damo!’ Naš zadatak kao opozicije je na to i dalje upozoravati i učinit ćemo sve da tu istinu o Hrvatskoj, istinu o stanju medija u Hrvatskoj, istinu o položaju novinara u Hrvatskoj pokažemo cijelom svijetu.”

“Zahtjeve sam pročitao jutros, vidjet ćemo s ministricom kulture što se može poboljšati”, izjavio je premijer Andrej Plenković i rekao da nikome ne može naložiti da se suzdrži od tužbi. A o stanju u novinarstvu i na HRT-u kaže:

“Ne vidim ovdje problem, zaista ga ne vidim. Ne vidim da bilo koji dnevnik, bilo koji portal, bilo koja televizija, bilo koji radio ima nekakvu nevidljivu ili vidljivu ruku.”

Na tvrdnju novinara da se to događa na javnoj televiziji, premijer odgovara: “Ne bih rekao, ne bih rekao, snimite im program vidjet ćete kolika je zastupljenost opozicije.”

Komentiraj