PLENKOVIĆ O ŠKORI: To da je Zoran Milanović danas predsjednik je njegova ostavština

I čelnik HDZ-a, premijer Andrej Plenković, komentirao je na pitanje novinara kavalirki poljubac u ruku Miroslava Škore koji je uputio bivšoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović na svadbi sina HDZ-ovog zastupnika Ante Deura.

“Ne znam koji su njegovi planovi. Mi smo sad imali sat i pol vremena detaljne analize je li to bio neki signal eventualne želje da se ponovno vrati u HDZ-ov krug, ali nismo sasvim sigurni, nismo uspjeli dekriptirati te poruke konkludentnih radnji”, odgovorio je Plenković na pitanje misli li da je to znak da Škoro želi natrag u HDZ.

Upitan bi li primio Škoru u stranku da zatraži upisnicu, Plenković je odvratio da je to što se kod njih zbiva, njihov problem.

”Politiku HDZ-a i stava prema drugim strankama i potencijalnim partnerima donosi vodstvo stranke. To što se zbiva u drugim strankama su njihovi problemi i teme. Danima se provlači nijednim argumentom poduprta teza da nevidljiva ruka HDZ-a radi kuršlus u DP-u. Mislim da su oni demonstrirali o čemu je tu riječ. Mogu samo reći da jedini njegov pravi politički element koji će ostati taj da je Zoran Milanović predsjednik danas. To je njegova ostavština”.