PLENKOVIĆ O ŠKORI: Bio je HDZ-ov zastupnik, pjevao za HDZ, a sada pomaže SDP-u

Miroslav Škoro danas je izjavio kako jedna od dvije velike stranke u Dalmaciji pokušava vrbovati ljude s liste Domovinskog pokreta, a sve je komentirao čelnik HDZ-a Andrej Plenković.

“Ne, to nije istina i ne znam na temelju čega to govori”, a osvrnuo se i na njegov komentar da neće podržati Vladu u kojoj će on biti premijer.

“Rekao sam da se Domovinski pokret i Škoro pokazao kao sjajan saveznik SDP-a, njihovo postojanje na političkoj sceni pridonijelo je da svi koji su glasali za Domovinski pokret ili to misle na Pantovčaku imaju SDP-ovog kandidata, tu vježbu glasači s centra prema desno ne žele ponoviti, on je bio saborski zastupnik HDZ-a, generalni konzul, pjevao u nizu HDZ-ovih kampanja, nije mi jasan cijeli njegov angažman, što će netko s temama koje je HDZ apsolvirao prije 30 godina donijeti Hrvatskoj 2020. godine”, rekao je Plenković, javlja N1.

Na pitanje s kim će onda formirati parlamentarnu većinu, Plenković je rekao:”Pobijedit ćemo i formirati parlamentarnu većinu, to smo pokazali 2016. godine, to smo pokazali tijekom mandata, važno je na izborima osiguramo novu stabilnu većinu, u ovom odabiru kataloga drugih političkih opcija kandidati mogu malo toga ponuditi građanima”, a na pitanje hoće li im trebati podrška pojedinaca s liste Domovinskog pokreta koji uđu u Sabor, Plenković odgovara:

“Dobit ćemo relativnu većinu, nikakvih razgovora nije bilo, ne znam odakle ta tema Škori”.

Komentiraj