PLENKOVIĆ O PREDSJEDNIKU: Raspudić i Milanović su blizanci – danas je izgovorio bljezgarije

Premijer Andrej Plenković sudjelovao na svečanoj proslavi 145. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ), a potom se osvrnuo i na najnovije izjave predsjednika Zorana Milanovića i tako potvrdio da “ratu” dva brda nema kraja.

”On je toliko toga danas izgovorio, ja to nisam gledao – imamo važnijega posla. Međutim, sad je to štetočinstvo koje on radi već polako poprimilo i međunarodne razmjere. Dakle, ja ne znam zašto on nije otišao u Novu Bilu. Da je nešto sigurnosno važno, dramatično, upozoravajuće bilo, sigurno bih i ja kao predsjednik Vlade o tome dobio neku obavijest – bilo SOA-e, MUP-a… Ja nisam ništa dobio. Prema tome, koji su razlozi, zašto on nije otišao, to mora on objašnjavati hrvatskoj javnosti”, kazao je Plenković.

”Što se tiče njegovog komentiranja mog odlaska u Sarajevo, ne treba ga komentirati. Niti sam ga pitao zašto sam tamo išao, niti sam imao potrebe, osim kulturno zaštititi dignitet države kada me netko o njegovim izjavama nešto pitao u Sarajevu. Možda bi bilo bolje, s obzirom na sve ovo što on izgovara nakon toga, da nisam. Ali dobro. Tu je ta razlika između nas dvojice”, istaknuo je premijer.

”Što se tiče interesa Hrvata u BiH, čovjek 2010. dolazi aktivno i agilno lobirati za Komšića, najednom je sad veliki zaštitnik Hrvata u Bosni na način koji im može pričiniti štetu”, upozorio je. ”Svađajući se sa svima, nećemo nikuda doći”, istaknuo je.

”Koja nacionalna crna izdaja? Koje su to kvalifikacije?”, kazao je osvrćući se na prozivke. ”Ja radim dobro, on radi loše. Stvari su vrlo jednostavne”, zaključio je Plenković.

”Došao je na proslavu HNB-a, izgovorio je bljezgarije, ne znaš je li za euro ili nije. Ako si za, reci da si za. Ako si protiv, reci da si protiv ako si frajer, a ne da palamudi… Slušali smo ne znam što”, kazao je osvrnuvši se na Milanovićev govor povodom proslave 30 godina Hrvatske narodne banke (HNB).

A što se tiče najave da će MOST-u biti ukradeni potpisi: ”Kako on to zna, što je on neki vidovnjak, vidoviti Milan?”

”Raspudić i Milanović su blizanci”, kazao je Plenković.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!