PLENKOVIĆ O POTRAZI ZA POMORCIMA: Vlada će nastaviti raditi sve što može

“Moj predstojnik ureda, koji je rođen i živio u Francuskoj, po nekoliko sati svaki dan provodi na telefonima što s našim veleposlanstvom što s Francuskom”, rekao je premijer Andrej Plenković komentirajući potragu za nestalim pomorcima s broda Bourbon Rhode, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić.

“Kompanija se angažirala, francuska se vojska bila angažirala, letjeli su zrakoplovi, trgovački brodovi su imali obvezu motrenja…

Prema sinoćnjim informacijama, područje koje su pretražili je veće od 200 tisuća kvadratnih kilometara, znači veće od četiri Hrvatske.

Mi ćemo angažmanom i razgovorima napraviti sve, ali treba uzeti u obzir da se nesreća dogodila na sredini Atlantika”, rekao je Plenković i dodao kako će Vlada sa svoje strane nastaviti raditi sve što može.

Podsjetimo kako su se oglasili iz kompanije Bourbon Offshore: “Potraga nije naišla na znakove života ili splavi za spašavanje dulje od 10 dana, unatoč svim mjerama”.

Napomenuli su i kako potraga za nestalim pomorcima traje već 16 dana. Potraga se ne obustavlja, već ulazi u novu fazu aktivne straže te da će brodovi koji prolaze područjem morati javiti ukoliko uoče bilo što.