PLENKOVIĆ O PISANJU O NJEGOVOJ SUPRUZI: Laž do laži i zato je ispravno ići u promjene Kaznenog zakona

Premijer Andrej Plenković se osvrnuo danas i na napise Nacionala o navodnoj povezanosti njegove supruge sa zapošljavanjem jedne zagrebačke HDZ-ovke.

Kaže kako su supruga i on vrlo diskretni u javnom životu i da je teško naći nekog diskretnijeg te da oni koji pišu takve stvari to rade namjerno. “Stotine stranica stoje u nekom spisu i predmetu i taj spis onda cirkulira među policijom, DORH-om, sucima, okrivljenicima, odvjetnicima, vještacima…

Ti ljudi onda, koji su temeljem sposobnosti države došli u situaciju da posjeduju transkripte iz tajnih praćenja, to kasnije doturaju medijima, tako da taj mali iz konteksta izvađeni tračeraj postane naslovnica s ciljem stvaranja političke štete. Nitko nije kontaktirao te osobe koje su tako komunicirale, nitko nije kontaktirao ni mene ni moju suprugu.

Neprofesionalizam kakav se može na najvišu stepenicu napraviti. Šteta samo meni, laž do laži. Ja ne želim društvo u kojem su ovakve stvari stalna praksa, laž do laži, manipulacija do manipulacije, i zato je itekeko ispravno ići u promjene Kaznenog zakona. Meni je to marketing, supruga mi super izgleda na toj slici, ja sam bio puno mršaviji, a sve što piše unutra je zlonamjerno. ‘Ima indicija da je korišten njegov politički utjecaj.’ Meni to ništa ne znači, meni je to mali marketing”, govori Plenković dodajući kako je to klasični primjer manipulacije dokumentima u spisu i njihovog javnog zlorabljenja.

“Eklatantan primjer onog što je postalo normalno u hrvatskom društvu. To je samo mala štetica ili mali marketing. Nerado se na to osvrćem, ali ne želim to prešutjeti iz respekta prema svojoj supruzi, obitelji i gospođi koja je tu završila ni kriva ni dužna. Sramota”, kaže premijer, kako piše N1.