PLENKOVIĆ O OPORBI: Ponašenje očekivano – svatko sa svakim, samo protiv HDZ-a

Nakon sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a, predsjednik stranke i Vlade Andrej Plenković komentirao je i najavu oporbe da će organizirati prosvjed zbog novog Zakona o pomorskom dobru.

“Oni se svi skupa nastoje izvući iz gliba i živog pijeska svog glasovanja za Putina i protiv Ukrajine. Sad cijela ta ekipa nastoji prekriti tu sramotu koju su učinili Hrvatskoj. Slušaju naravno Milanovića u toj cijeloj priči nastoje da se to nekako zaboravi, da se nitko ne sjeća i nastoje bilo koju temu postaviti u eter pa i lažne. Ovo je lažna tema, odgovorili smo već na to u Saboru”, rekao je Plenković, kako javlja N1.

Optužio je oporbu da u eter baca lažne teze. “Donosi se zakon kao dio reforme cijeloga pomorstva, kao dio NPOO-a, koji je sad u prvom čitanju. Rekli smo jasno, ako postoji što što se može bolje formulirati, riješit će se. Pomorsko dobro je opće dobro, ne može ga nitko otuđiti, nema nikakvog ogrnaičenja, ograđivanja plaža. Dakle, lažne teze ne bi li se ovi koji lakonski druge nazivaju kvislinzima izvukli iz gliba gdje su bili za Putinovu agresivnu Rusiju, a protiv pomoći Ukrajini. To je srce i bit ove operacije u kojoj se oni sasd nalaze.”

Rekao je da mu je ponašanje oporbe očekivano – svatko sa svakim, samo protiv HDZ-a.

“2020. ih je bilo 11 ili 12 u koaliciji, mi smo ih košarkaškim rječnikom dobili 25 razlike. Vidjet ćemo kako će biti za godinu i pol. Rekao je Plenković”, rekao je.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!