PLENKOVIĆ O OPORBI: Njihov je cilj da HDZ propadne, a moj da Hrvatska ide naprijed

U Pleternici je održana 12. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem kojom je predsjedao premijer Andrej Plenković, koji se ponovno osvrnuo na uhićenja u aferi software. Među uhićenima je i bivša HDZ-ova ministrica Gabrijela Žalac i Tomislav Petric.

– To su nove okolnosti i nove činjenice. Sve što radimo, i trudimo se, o tome ću sutra više govoriti, odnosi se na aktivnosti za kvalitetniju, europsku Hrvatsku koja ide naprijed. Dogodi se situacija ovog tipa, mi smo primili na znanje ovo što je odlučio sudac istrage, razriješit ćemo gospodina Petrica, rekao je Plenković.

O sudbini Žalac rekao je kako je predsjedništvo u utorak, pričekajte do utorka pa ćemo vidjeti.

Kazao je da nema informacije o inicijativi oporbe o osnivanju istražnog povjerenstva i o čemu bio ono bilo.

– Vlada ne postoji radi oporbe nego radi hrvatskih građana. Vlada se sastoji od HDZ-a i partnera. Radi na tome da nam gospodarski rast bude 9%, da osiguramo cjepivo, testove, da očuvamo 700.000 radnih mjesta, da prosječna plaća bude na 7100 kuna, medijalna 6100 kuna, minimalna plaća 3750 kuna.

To su neke minimalne referentne točke što činimo za dobrobit hrvatskih građna. Uloga oporbe je da kritizira. Moj cilj je da Hrvatska ide naprijed, a njihov cilj je da propadne HDZ i parlamentarna većina, rekao je.