PLENKOVIĆ O ODLUCI POVJERENSTVA: Ovo je konstrukcija s ciljem pričinjenja štete

Podijelite članak

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokreće postupak o putu HDZ-ova izaslanstva u Helsinki, na koji su premijer Andrej Plenković, ministar Davor Božinović te bivši članovi Vlade Tomislav Tolušić, Nada Murganić i Lovro Kuščević išli Vladinim zrakoplovom.

Izvor: Media servis

Vlada tvrdi da je troškove puta podmirila stranka, a Povjerenstvo je odlučilo pokrenuti postupak jer nisu dobili svu dokumentaciju koju su tražili. Premijer Andrej Plenković na sve kaže: “Cijela ova priča je jedna konstrukcija koja ima jedini cilj da pričini političku, medijsku štetu, konkretno meni i drugim dužnosnicima protiv kojih je otvoren. Sve što smo trebali rastumačiti, Povjerenstvu smo rastumačili. Smatram da je ovo nepotrebno pokretanje postupka”.

Nakon prosvjeda na Markovu trgu, sindikate iz prosvjete je primio u Vladi, otvorio dijalog o povećanju plaća i time odgodio štrajk najavljivan za prvi dan nastave. Na pitanje smeta li mu to što njegova ministrica Blaženka Divjak lobira za sindikate, jer je otvoreno zauzela njihovu stranu i podržava povećanje plaća, odgovorio je:

“Prvo i osnovno Vlada je kolektivno tijelo i sve odluke koje donosi Vlada, dođu pred Vladu i izglasaju se jednoglasno. Tu očekujem od svih članova Vlade da se ponašaju timski, kolegijalno i da vode računa o tome što je realno i što se može”.Želimo da idemo u susret onoliko koliko možemo, dodao je premijer.”Mi ćemo s naše strane napraviti analizu s ministrima financija, rada i obrazovanja i vratiti se sindikatima s određenim sugestijama i prijedlozima. Vodite računa, nema kraja kolektivnog ugovora, osnovice smo riješili, a odluke o koeficijentima donosi Vlada”.

Osvrnuo se i na slučaj HDZ-ovca Damira Škare protiv kojega se vodi istraga zbog silovanja i spolno uznemiravanje te mu je određen jednomjesečni istražni zatvor.

“To sve skupa osuđujem. Što se tiče njegova stranačkoga statusa, to će odlučiti tijela stranke. On je, koliko znam, član HDZ-a u Gradu Zagrebu, vjerojatno u nekom od područnih organizacija i tome ćemo razgovarati sa čelnicima HDZ-a”.

Komentiraj