PLENKOVIĆ O NEZADOVOLJNIMA: Josipu Rimac isključio je županijski HDZ – žao mi je što je general Glasnović otišao

andrej plenković 1

Predsjednik HDZ-a Andreje Plenković je sa svojim izaslanstvom predao u Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kandidacijske liste za parlamentarne izbore, te odgovoriuo na nekoliko pitanja novinara.

“Proces usuglašavanja HDZ-a za liste bio je transparentan i uključiv. Svi prijedlozi su došli s terena. Imamo kvalitetne kandidate, dvije nositeljice lista, i u drugoj i u devetoj jedinici, što je također bitna poruka. Imamo ljude s iskustvom i partnere”, rekao je Plenković, naglašavajući kako tijekom usaglašavanja nije bilo pobuna.

Rekao je i svoj stav o odlasku generala Željka Glasnovića s liste HDZ-a: “Gospodin Glasnović je jučer odustao, poslao nam je pismo o tome… Žao mi je, nisam stekao dojam da će to ići u tom smjeru, budući da na Središnjem odboru to nije dao do znanja.”

Glasnović je odbio ponudu HDZ-a da bude četvrti  u 11. izbornoj jedinici i na izbore u dijaspori ide sa svojom listom.

Podsjećamo, Glasnović je bio saborski zastupnik HDZ-a u prošlom sazivu Sabora. U svojim istupima zalagao se za lustraciju i čišćenje postkomunističkih i udbaških ostataka (prvo u HDZ-u) u hrvatskom društvu,  što se HDZ-u i nije svidjelo.

Zanimljivo je kako će na listama HDZ-a biti i dva kandidata iz Hrasta, ali neće biti potpisani kao da su iz Hrasta. Na pitanje nije li to prijevara birača, Plenković je rekao da nije, te da se radi

samo o političkom dogovoru između Hrasta i HDZ-a.

O nezadovoljstvu Josipe Rimac što nema na listi nikog iz Knina i šire, rekao je:  “U 9. smo jedinici slijedili preporuke s terena. U tom izboru kojeg su imali nije bilo kandidata iz Knina i nismo bili u mogućnosti raditi protiv odluke županijske organizacije… Nije bila odluka vodstva da Rimac ne bude na listi, nego je to bio prijedlog županijskog HDZ-a.”

Komentiraj