PLENKOVIĆ O MJERAMA: Ovako velik paket je svojevrsni zaštitni znak ove Vlade

Premijer Andrej Plenković je u Krapinsko-zagorskoj županiji prokomentirao aktualnosti. U toj je županiji razgovarao i sa županom Željkom Kolarom, kao i s krapinskim gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem.

Kratko se osvrnuo na uvođenje novih Vladinih mjera za pomoć građanima tijekom krize. “Mjere su bile kakve sam najavio – snažne. Mislim da je sigurno zadovoljstvo i ovdje u Krapinsko-zagorskoj županiji, kada znaju da neće biti rasta cijena struje tijekom zime i da će ustanove funckionirati “, rekao je te dodao da je “potez primjeren krizi”.

Premijer se osvrnuo i na oporbu koja tvrdi da su mjere nedorečene. “Oni, vjerojatno s obzirom na Vladin paket, nemaju što dodati. Ako netko u najvećoj energetskoj krizi zna da mu neće poskupjeti računi – onda je on miran i može predviđati svoje aktivnosti. Oporba ima svoje ideje, nastoje ispolitizirati sve”, smatra Plenković, kako piše Dnevnik.hr.

“Paket je napravljen u konzultacijama, ne samo sa strankama parlamentarne većine, već uz Hrvatsku udrugu poslodavaca, Obrtničku komoru, i uz različite sektore. Iznijedren je da pogodi najveća očekivanja. Mislim da je to jako dobro kada se sve rezimira”, istaknuo je premijer.

“Zvat će se posebni porez na dobit”, kratko je prokomentirao premijer uvođenje poreza tvrtkama čija je dobit prekomjerno porasla. “Ovako velik paket mjera je donijelo malo zemalja i to je svojevrsni zaštitni znak ove Vlade”, rekao je Plenković.

Smatra da će ograničavanje cijena određenih proizvoda pomoći građanima. “Svi će ostati na nogama, a građanima će biti dobro”, rekao je.Kazao je da su svi razmjeli da trebaju dati doprinos kroz solidarnost u ovim teškim trenucima. “Ako je to Vlada napravila, onda bi i oni na tržištu trebali dati svoj doprinos za premoštavanje krize. Razumjeli su svi”, zaključio je.