PLENKOVIĆ O MILANOVIĆU: Pokazao je ogromnu nervozu, primitivizam, u retoričkom smislu divljaštvo

Premijer Andrej Plenković odgovorio je nakon Aktualnog prijepodneva u Saboru na optužbe predsjednika Zorana Milanovića koji ga je, između ostalog, nazvao “udbaškim nasljednikom”.

“Malo ću se osvrnuti na izjavu koju je karijes s Pantovčaka imao u Zadru, u Zadarskoj županiji na poziv HDZ-ovog župana. Vidite kako je gostoprimstvo uzvraćeno brutalnim napadima na HDZ od strane Milanovića – da stranka 30 godina zaudara na Udbu, da smo mi svi banda, da smo mi svi lopovi, da je moj otac udbaški doušnik, da sam ja nekakav udbaški gojenac…

Onda je lagao da sam ja nešto govorio o generalima, napadao ih, što nema veze s vezom. On je danas pokazao ogromnu nervozu, primitivizam, u retoričkom smislu divljaštvo. Nama je sve to skupa poznato, nažalost i hrvatskoj javnosti već zadnje, otprilike dvije i pol godine, ali, eto, postoje trenuci kada ta nervoza izađe na čistac”, rekao je Plenković.

“Naše vrijeme više nećemo gubiti s Milanovićem. On očito ima puno razloga za nervozu, problema, izveden je na čistac, neka se očituje. Mi ćemo raditi sve što treba za hrvatske građane i gospodarstvo, a on svoje probleme i način komunikacije neka rješava s nekim tko mu u tom pogledu može pomoći. Siguran sam da mu je bitan i nužan nečiji savjet i nečija pomoć jer ovo je jedno zagađivanje javnog prostora na način koji je neciviliziran, nekulturan i nedostojan javne političke komunikacije”, dodao je Plenković, kako javlja N1.